Читај ми!

Словенија, оклопна возила на граници са Хрватском

У Добову, словеначко место уз границу са Хрватском, довезена су оклопна возила, јавља портал Индекс. На граници са Аустријом, словеначка полиција употребила бибер-спреј у покушају да спречи око 200 миграната да изађу из дугачког реда.

Премијер Словеније Миро Церар рекао је да би закон који треба да омогући слање војске на границе могао да почне да се примењује већ од сутра, преноси Бета.

Ако атмосфера у парламенту буде конструктивна, могуће је да измене закона буду усвојене данас и да сутра ступе на снагу, рекао је Церар после састанка с представницима парламентарних странака.

Словеначки парламент требало би данас на ванредној седници да се изјасни о изменама закона о одбрани које би омогућиле слање војске на границу како би се спречио неконтролисани прилив избеглица и миграната који стижу балканском рутом преко Хрватске.

Такав предлог усвојила је влада на ноћашњој ванредној седници.

На другој страни земљe, словеначка полиција је употребила бибер-спреј у покушају да спречи око 200 миграната и избеглица да изађу из дугачког реда људи који чекају да уђу у Аустрију, али су наишли на баријеру коју је аустријска полиција поставила како би их зауставила, преноси Танјуг.

Избеглице испрскане бибер-спрејом, које су потом послате на крај реда, покушале су да уђу у аутобусе који чекају у аустријском пограничном граду Шпилфелду и одвозе људе у избегличке центре у Клагенфурту, 140 километара западно одатле, наводи АП.

Портпарол аустријске полиције Јоаким Хубер рекао је да је уверен да је, упркос присуству 700 миграната и избеглица и очекиваном пристизању још стотина нових, Аустрија "добро припремљена те да може да контролише нови талас".

Како је додао, у Шпилфелду је постављен још један шатор за прихват новопридошлих миграната и избеглица.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара