УНХЦР: Избеглице нагомилане на путу

Високи комесаријат за избеглице Уједињених нација упозорио је да одлука Мађарске да затвори своју границу за избеглице повећала је њихову патњу и може довести до њиховог нагомилавања на путу до одредишта.

Регионални портпарол УНХЦР-а за Централну Европу Бабар Балоч потврдио је да је нова траса избеглица кроз Словенију, знатно продужила њихово, иначе, дуго путовање до Западне Европе, преноси Танјуг.

"Биће изазова, уколико процес постане спор или имамо нагомилавање људи", упозорио је Балоч.

Он је навео да је око 4.000 избеглица стигло у Словенију од када је Мађарска затворила границу са Хрватском у петак у поноћ и да је на хиљаде њих стало данас "заглављено" у Хрватској и Србији и чека да настави путовање до одредишта.

Словенија је саопштила да ће примити само 2.500 људи дневно, што знатно успорава њихово кретање, пренела је агенција АП.

У Србији, стотине људи седе у око 20 аутобуса од рано јутрос и чека да пређе границу и уђе у Хрватску, а нови се очекују да стигну током дана.

Хрватска полиција је саопштила да скоро 4.000 људи остао у избегличком кампу у Опатовцу, где је паркирано око 50 аутобуса који чекају да преузму избеглице и одвезу их ка Словенији, која је следећи корак на њиховом путу ка Немачкој и земљама северне Европе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара