Протест против смањења пензија у Атини

Око 200 демонстраната блокирало је улаз у зграду Министарства рада у Атини протестујући против смањења пензија предвиђеног изменом закона чије усвајање у парламенту је нужно да би Грчка добила нову међународну помоћ, прености "Ројтерс"

Демонстранти из странке ПАМЕ блиске комунистима поставили су велики транспарент на коме пише "Нећемо да постанемо робови 21. века", преноси Танјуг.

Законом је предвиђено да се старосна доб за одлазак у пензију до 2022. постепено повећа на 67 година, као и умањење пензија за десет одсто код оних који су се пензионисали али имају мање од 67 година.

Атина треба да спроведе реформе како би успешно закључила прву ревизију ЕУ и ММФ да би обезбедила следећу траншу пакета међународне помоћи од 86 милијарде евра.

Очекује се да гласање о овом закону буде завршено сутра када су најављени и нови протести испред парламента.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара