Сарајево, инспектори "чешљају" хотеле због Сиријаца

Инспектори Службе за послове са странцима БиХ у сарајевским хотелима, хостелима и сличним објектима врше детаљне провере хотелских ваучера, на основу којих се издају краткорочне визе за БиХ, а које су протеклих месеци за улазак у ту земљу користили држављани Сирије и осталих земаља Блиског истока.

Бањалучке Незавнисне новине објавиле су да ће, ако се испостави да у неком од тих објеката бораве особе из Сирије, уследити процедура утврђивања да ли оне легално бораве у БиХ, преноси Бета.

Ако те особе немају регулисан статус боравка, према њима ће бити покренута процедура као према илегалним имигрантима.

Заменик директора Службе за послове са странцима БиХ Изет Низам рекао је да ће особе за које се утврди да илегално бораве у БиХ бити у Имиграционом центру до утврђивања идентитета, а потом следи враћање у земљу из које су дошле или у државу из које су прешла у БиХ.

Он је навео да вероватно постоји одређени број људи који илегално бораве у БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара