Сијарто: Милановићева преокупираност Мађарском неприхватљива

Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто рекао је да је "неприхватљиво" што хрватски премијер Зоран Милановић, који је јуче поново упутио критике на рачун Будимпеште, "наставља да буде преокупиран Мађарском".

Наиме, хрватски премијер је јуче рекао да подизање ограде између две чланице ЕУ "није нормално" и да ће тај потез бити забележен у историји као "највећа срамота 21. века", као и да је "лако" подићи ограду од бодљикаве жице те да би Хрватска успела да је заврши за две недеље, али да он не жели да живи у таквој Европи, преноси Танјуг.

Милановић се, такође, осврнуо и на воз са хиљаду миграната које су хрватске власти послале у Мађарску, не обавестивши мађарске званичнике о томе, а који је јуче, после три недеље враћен у Хрватску, рекавши да су Мађари "отели имовину хрватских железница".

"Хрватски премијер је вероватно изузетно забринут због предизборне кампање у земљи и нервозан зато што његова влада није положила први прави Шенгенски тест", рекао је Сијарто у саопштењу.

Он је додао да "категорички одбацује" Милановићеве критике, преноси МТИ.

Сијарто је као незаслужене одбацио и критике шпанског колеге Хосе Мануела Гарсија-Маргаља који је рекао да Мађарска не жели да покаже солидарност са избеглицама, одговоривши да Будимпешта поштује све међуанародне законе и демонстрира солидарност са ЕУ тако што штити њене спољне границе.

У Мађарску је од почетка године прошло више од 330.000 мигранта, што је велико оптерећење за ту земљу која, закључио је шеф Сијарто.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара