Читај ми!

МСП Албаније: Несразмерно реаговање Србије

Министарство спољних послова Албаније оценило је као несразмерно реаговање српског Министарства спољних послова у вези са албанским амбасадором у Београду Иљиром Боћкајом, јавља koha.net.

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је амбасадор Албаније у Београду, који је одбио да прими протестну ноту Министарства спољних послова због каменовања аутобуса са фудбалерима Србије, поступио недипломатски и да због тога неће моћи у наредних шест месеци да контактира са српским званичницима, преноси Танјуг.

Портпарол МСП-а Албаније Гљевин Дервиши рекао је да такви потези излазе изван оквира праксе прихваћене међународним правом.

"Разочарани смо реаговањем српских власти који занемарују добру вољу албанских власти за мирно одржавање фудбалског сусрета и одвајање спорта од политике. Неадекватно комуницирање Министарства спољних послова Србије са представником Републике Албаније у Србији је апсолутно непропорционално", навео је Дервиши.

"Такво реаговање, као и једнострано тумачење дипломатског имунитета и привилегија, превазилази оквире општеприхваћених одредби међународног права и подсећају нас на праксу из прошлости", рекао је Дервиши.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара