Читај ми!

Мађарска војска - гумени меци, сузавац и пиротехника за избеглице

Мађарски парламент усвојио је, двотрећинском већином, закон којим даје овлашћење влади да распореди војску која може да користи маневарску муницију, како би помогла у спречавању илегалних миграната да пређу границу.

Закон омогућава војсци да користи гумене метке, пиротехничка средства, сузавац и пиштољ који кроз цев испаљује мрежу за хватање људи, наводи се у саопштењу објављеном на сајту мађарског парламента, преноси Танјуг.

Мађарски премијер Виктор Орбан позвао је претходно парламент да подржи владин предлог да се војска употреби на заштити мађарске границе и поручио да Мађарска у избегличкој кризи има одговорност да заштити Европску унију.

Виктор Орбан је у мађарском парламенту рекао да је та земља хиљадама година почасни члан велике европске породице и додао да из историјске и моралне одговорности мора да заштити Европу.

"Када Мађарска штити своје границе, она такође штити Европу", рекао је Орбан, јавила је агнеција МТИ.

Према његовим речима, Мађарска се бори на два фронта и док штити границе мора да се бори против "кратковиде европске политике".

"Док Европа није у стању да заштити своје спољне границе, нове унутрашње границе ЕУ се затварају једна за другом", приметио је Орбан.

Како је рекао, предложене квоте од стране Брисела нису "европски акциони план", јер прво границе морају бити заштићене, а талас избеглица заустављен.

Зато је Орбан позвао све мађарске парламентарне партије уочи гласања о владином предлогу да се употреби војска на заштити мађарске границе, да подрже владу у њеним напорима, наводи Ројтерс.

Британска агенција додаје да ће земље ЕУ бити приморане да се заштите од "масовне миграције" док "не искују јединствен став о том проблему".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара