Читај ми!

Сијарто: Према Европи иде 30 до 35 милиона избеглица

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто оценио је да се 30 до 35 милиона избеглица креће према Европи и да због тога јачање граница има кључни значај.

Сијарто је у интервјуу за дневник Мађар идок навео да је Европска унија занемарила заштиту својих граница и да се европски лидери плаше да ствари "назову правим именом", јер им је лакше да критикују оне који раде, пренела је агенција МТИ, наводи Танјуг.

Мађарски министар је рекао да европски лидери поступају на основу "лажних извештаја међународних медија" и да је Мађарској јасно да ЕУ не може да прими стотине хиљада, или милионе економских миграната.

"Можемо да управљамо кризом само ако подупремо и ојачамо Шенгенски систем", рекао је шеф мађарске дипломатије.

О огради на граници Мађарске и Србије он је рекао да ће "веома вероватно" бити ефикасно средство за преусмеравање рута шверцера људи, оцењујући да су односи Београда и Будимпеште бољи него икада.

Сијарто је оценио да су билатерални односи са суседним земљама веома важан фактор у тренутној кризи, истакавши одличне односе Мађарске са Словачком, док је односе са "природним савезником" Хрватском оценио као лоше.

Сијарто ће данас посетити Београд, где ће разговарати са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем и министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара