Читај ми!

Бугарска распоређује војску на граници сa Турском

Бугарска је почела да размешта до 1.000 војника како би због компликоване ситуације ојачала границу према Турској против прилива миграната, саопштено је из министарства унутрашњих послова те земље.

Размештање војске би се, како је саопштено, одвијало корак по корак дуж целе границе са Турском, преноси Танјуг.

"У последњих неколико дана је дошло до промене ситуације и тешко је предвидети где ће се усмерити талас избеглица, зато смо припремљени", изјавио је бугарски министар одбране Николај Ненчев за радио БНР.

Јутрос је на границу упућено 50 бугарских војника, а још 160 би могло да буде размештено до краја дана, саопштио је Ненчев.

Бугарска предузима додатне мере заштите границе, након информација да су на стотине углавном сиријских избеглица провеле ноћ на отвореном у близини границе Турске и Грчке, која је веома близу и бугарско-турске границе.

У последњих 25 часова око 600 избеглица је покушало да пређе из Турске у Бугарску, али су одустали од тога након што су видели како је та граница добро чувана, изјавио је главни секретар бугарског министарства унутрашњих послова Георги Костов.

Бугарска је чланица ЕУ, али не и зоне Шенгена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара