Читај ми!

Све више Арапа у Сарајеву купује некретнине

Туристичке заједнице и друге надлежне службе у Босни и Херцеговини, посебно у Сарајеву, током ове године ће, по свему судећи, забележити значајан раст броја посетилаца из арапских земаља. Арапи све чешће купују некретнине од Срба наводи "Дојче веле".

Управо у Сарајеву је уочљиво све веће присуство Арапа од којих су неки одушевљени градом и уопште читавом државом, па би и да "одреше кесу" да би купили кућу у БиХ, преноси Танјуг.

Други су "на пропутовању" или "на одмору", поручују да воле БиХ и да им је ту добро, али има и оних који нису задовољни боравком у тој земљи.

У БиХ углавном су Арапи из Персијског залива, неки су у браку са држављанима БиХ, а један од саговорника радија наводи да мисли да 90 процената у БиХ долази због лепе природе и чистог ваздуха.

Међу онима који не деле одушевљеност Босном и Херцеговином је и Хусеин ел Масади из Абу Дабија који каже да познаје много Арапа из Уједињених Арапских Емирата који су заинтересовани за куповину кућа у БиХ, али да им он неће препоручити долазак у ту земљу.

Не допада му се, рецимо, понашање таксиста, појединих грађана, па сведочи да су њему и супрузи у ресторанима добацивали, вређали их и питали шта траже у Сарајеву.

Упркос свему, има их доста заинтересованих за куповину некретнина у БиХ, посебно у близини Сарајева и очито је да су спремни да издвоје доста новца.

Многе куће и викендице у Сарајеву већ су у њиховом власништву, а према подацима агенција за некретнине, Арапи углавном купују објекте и имања у околини града, претежно у власништву Срба.

Оснивач Демократске иницијативе сарајевских Срба Јово Јањић каже да Арапи куће купују преко специјализованих агенција и истиче за Дојче веле да у целом том процесу нема никакве присиле и да Срби који продају своја имања и објекте Арапе доживљавају "веома позитивно".

"На крају, мање је важно коме продајете кућу или стан, наш свет нема толико новца. Многи Срби, али не само они, већ годинама безуспешно покушавају да продају своје куће, викендице или имања. Сада су дошли Арапи који имају новца и то је спас за оне који желе да продају имовину", објашњава Јањић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара