Апелациони суд расправља о жалбама за случај "Монструм"

У Апелационом суду у Скопљу почело је јавно заседање на коме се разматрају жалбе петорице осуђених у случају "Монструм", објавила је Нова ТВ.

У провостепеном поступку осуђени су на смртне казне за петоструко убиство, пре три годне на језеру Смиљковац, крај Скопља, преноси Танјуг.

Суђење је почело пошто су сви услови били испуњени. Из затвора у Скопљу, Битољу и Штипу били су спроведени сви окривљени и њихови браниоци, јавни тужилац и преводилац.

Више од два сата је судија известилац Зоран Димитриевски образлагао првостепену пресуду написану на више од сто страница, после чега треба да образложи и писмене жалбе адвоката и окривљених.

По досадашњој динамици очекује се да ће суђење трајати до касно после подне уколико суд не буде одредио још један датум за слушање жалби адвоката и окривљених који имају право на додатно изјашњавање ван онога што је речено у писменим жалбама.

Суђење је до сада било одложено једном у јулу, пошто двојица оптужених Хаки Азири и Агим Исмаиловић нису били спроведени из затвора у Идризову.

У међувремену су адвокати од СДСМ затражили снимке прислушкиваних материјала који су се односили на случај "Монструм" али нема информација да ли су их добили. Уколико га имају, очекује сед а ће се током суђења позивати на њих.

Апелациони суд има више могућности: да потврди пресуду, да је укине и врати на поновно суђење или да је делимично потврди и да интервенише у вези висине казни.
Суђење се одвија под јаким полицијским обезбеђењем.

Према првостепеној пресуди Алил Демири, браћа Агим и Африм Исмаиловић, Фејзи Азири, Хаки Азири и Сами Љута су осуђени на доживотну казну затвора за убиство које се десило у априлу 2012. године, код језера Смиљковац када су убијена четири младића и један рибар.

Оптужбе је ослобођен Сејди Рами.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара