Читај ми!

Два месеца од напада на Вучића, истрага без резултата

Ни два месеца након напада на српског премијера Александра Вучића у Поточарима нема резултата истраге - још нико није ухапшен, иако постоје снимци и докази, наводи портал Радио телевизија Републике Српске.

Истрага "тапка у месту", указује портал РТРС и примећује да се Тужилаштво и Министарство безбедности БиХ понашају као да се 11. јула, током обележавања 20. годишњице злочина у Сребреници, није догодио међународни скандал, по многима и покушај убиства премијера Србије, преноси Танјуг.

Из Сарајева је Вучићу упућено само извињење, док се детаљи истраге држе далеко од очију јавности.

До сада је Тужилаштво БиХ саслушало тројицу осумњичених за напад, али притвор за њих није затражен. Саслушани су Алмир Мердић из Јелаха код Тешња, Елведин Химзић и Мујо Диздаревић из Тешња.

Министар безбедности Драган Мектић затражио је од Независног полицијског одбора смену директора Дирекције за координацију полицијских тела Мирсада Вилића, међутим Вилићеву "фотељу" сачували су бошњачки чланови Независног одбора.

Премијер Србије синоћ је, гостујући на РТС-у, поручио да је у Сребреници увидео да су неки људи разумели помирење као потребу за понижењем Срба, али да ће Београд наставити да гради добре односе у региону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара