Читај ми!

Потврђена оптужница против министарке одбране БиХ

Суд БиХ потврдио је оптужницу против министарке одбране у Савету министара БиХ Марине Пендеш, која се терети за несавестан рад у служби и фалсификовање службене исправе у време док је обављала дужност заменика министра.

Како наводи сарајевско Ослобођење, Марина Пендеш оптужена јер је за време када је обављала функцију заменика министра омогућила исплату плата и накнада саветнику у њеном кабинету Иви Мири Јовићу, иако није био присутан на радном месту, преноси Бета

Марина Пендеш је, како стоји у оптужном акту, издала налоге секретарици о вођењу наводног присуства Јовића на послу, а проверама је утврђено да он није редовно долазио на посао, а остваривао је право на плате и накнаде.

На тај начин БиХ је оштећена за око 17.000 конвертибилних марака (око 8.500 евра), колико је Јовићу исплаћено на име ангажмана у својству саветника, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Иако је Тужилаштво ову оптужницу подигло још прошлог месеца, адвокат оптужене Јосип Муселимовић је рекао да је још није примио.

"Иако сам очекивао да ћу добити оптужницу, то се још није десило, тако да још не знам ни све детаље", навео је Муселимовић.

Марина Пендеш је као кадар ХДЗ БиХ именована за министра одбране БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара