Читај ми!

Котор, чамац остао да виси на боку крузера

Италијански крузер заглављен је у которској луци, пошто је приликом спуштања у воду један путнички чамац, због квара, остао да виси у ваздуху уз бок крузера, јављају "Вијести". Чека се помоћ пловне дизалице.

На крузеру „Коста медитеранеа" италијанске компаније „Коста крочере", који је рано јутрос упловио у Котор, дошло је до техничких проблема приликом спуштања у море једног од путничко-спасилачких чамаца.

Наиме, непосредно након што се 293 метра дуги крузер од 85.619 тона усидрио на предвиђеној позицији у Которском заливу, посада је кренула у процедуру спуштања у море десетак чамаца који у таквим приликама, обављају саобраћај са копном, превозећи путнике од брода до луке и назад.

Како наводе Вијести, витло на прамцу брода се заглавило, па је чамац остао да виси у ваздуху уз леви бок брода, а ни поновљени покушај спуштања није дао боље резултате.

Будући да посада крузера није успела сама да подигне чамац на брод, биће ангажована пловна дизалица "БРИВ-1" хидрограђевинске компаније "Ју Брив" из Котора. Њој ће бити потребно скоро три сата да стигне до усидреног италијанског крузера.

Италијански крузер је према првобитном распореду, требало је још у 14 сати да из Котора исплови према грчкој луци Аргостоли.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара