Читај ми!

Први човек Будве поднео оставку

Лазар Рађеновић, председник општине Будва доставио је Демократској партији социјалиста писану оставку, пишу црногорски медији.

Лазар Рађеновић је прошле недеље ухапшен због сумње да је са још 12 бивших и актуелних општинских функционера оштетио локални буџет за више од десет милиона евра, преноси Танјуг

Очекује се да ускоро о својој одлуци обавести и локални парламент, који треба да је и констатује.

Како истиче у оставци, Рађеновић се одлучио на тај потез искључиво из моралних разлога, како би помогао превазилажењу проблема у функцинисању локалне самоуправе настале најновијим дешавањима.

Рађеновић је навео да се не осећа кривим и да ће, како је навео, у даљем поступку доказати своју невиност.

Оставку на функцију председника општине је, како је написао, понудио својој партији управо из поштовања према грађанима Будве, који су му претходних година указивали поверење.

Изразио је посебно поштовање према својим партијским колегама који су му у два наврата дали поверење да буде на челу Будве, као и према запосленима у локалној самоуправи, јавним предузећима и установама, бројним пословним сарадницима и пријатељима са којима је свих претходних година успешно сарађивао.

Из ДПС Будва незванично је саопштено да је рано говорити ко би могао бити Рађеновићев наследник на месту председника општине, на које је он дошао 2011. године, након што је ухапшен његов претходник Рајко Куљача због злоупотребе службеног положаја у случају Завала.

Извори Вијести тврде да ће један од проблема ДПС-а у Будви бити управо да се нађе адекватно кадровско решење, с обзиром да на то је Рађеновић према свим досадашњим анализама уживао највеће поверење.

Будвански функционери остају у притвору

У међувремену је ванрасправно веће Вишег суда у Подгорици одлучило да актуелни и бивши будвански функционери, осумњичени за злоупотребу положаја остану у притвору.

Одлука суда се односи на Лазара Рађеновића, бившег потпредседника општине Драгана Маровића, саветника премијера Александра Тичића, запослене у градским службама Миленка Медиговића, Новака Клисића и Миодрага Самарџића, преносе медији у Црној Гори.

Иначе, пред Специјалним тужилаштвом су поводом овог случаја почела саслушања сведока, међу којима је први власник грађевинског предузећа "Царинвест" Марко Царевић, а очекује се наставак саслушања осталих сведока у оквиру истаге.

Будванским функционерима судија за истрагу Радомир Ивановић 15. августа одредио је притвор до 30 дана.

Извршни директор "Трејд јуника" Горан Бојанић тада је пуштен да се брани са слободе, јер није било основа да му се одреди притвор, док је његовом колеги Ђорђу Павловићу изречена мера надзора.

Менаџерка општине Будва Милена Маровић-Богдановић, главна администраторка Снежана ССћепановић и службенице Драгица Поповић, Данијела Маротић и Милојка Ковачевић пуштене су да се бране са слободе, након што је у полицију стигло решење из Тужилаштва у којем за њих није тражен притвор.

Бивши председник општине Будва Рајко Куљача добио је статус сведока сарадника и он је пуштен на слободу, а поједини извори кажу и да му је додељено обезбјеђење.

Тужилаштво терети Будване да су постали чланови криминалне групе која је деловала дуже време и да су као криминална организација оштетили градску касу за више од десет милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара