Читај ми!

Грчка исплатила још 3,4 милијарде евра дуга

Грчка је исплатила Европској централној банци 3,4 милијарди евра дуга, пошто су јуче министри финансија еврозоне одобрили исплату Грчкој прве транше од 23 милијарди евра нове помоћи, сазнаје се из извора блиских влади.

Та сума која се састоји од 3,2 милијарди евра главнице и 200 милиона евра камате уплаћена је Европској централној банци јутрос, као и 7,16 милијарди евра за враћање зајма за премошћавање који је ЕЦБ Грчкој дала прошлог месеца да би могла да испуни доспеле обавезе према ММФ-у и према тој банци, наводи Бета.

Земље зоне евра одобриле су синоћ да се Грчкој исплати прва транша од 23 милијарде евра из новог, трећег међународног пакета финансијске помоћи, вредног укупно 86 милијарди евра.

Министри финансија 19 земаља зоне евра су тиме омогућили Грчкој да данас исплати 3,4 милијарде евра дуга Европској централној банци, саопштио је Европски механизам стабилности.

Управни савет ЕМС-а, који чине министри финансија деветнаесторице је "одобрио програм за Грчку од највише 86 милијарди евра финансијске помоћи током три године", пише у саопштењу. Грчка ће одмах добити 23 милијарде евра, потврдио је јуче извор који се бави њеним проблемом.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара