Читај ми!

Хрватскa: Избегавати путовања у Египат

Хрватско Министарство спољних и европских послова упозорило је хрватске држављане да без преке потребе не путују у Египат, где се налази око 80 хрватских радника.

У упозорењу објављеном на сајту министарства подсећа се на отмицу хрватског држављанина Томислава Салопека, преноси Танјуг.

"С обзиром на сталну претњу отмицама и терористичким нападима хрватским држављанима, препоручујемо избегавање свих путовања која нису нужна", навело је министарство.

Због могућности терористичких деловања и отмица, посебно се не препоручује путовање на Синај, одласци на север Синаја, као и у подручја уз либијску и суданску границу.

"Хрватским држављанима који ипак намеравају туристички да путују у Египат препоручујемо да то чине искључиво преко овлашћених туристичких агенција. Уколико путујете пословно, препоручујемо да се у договору с египатским партнерима, претходно информишете о тренутној безбедносној ситуацији у земљи", саопштено је из хрватског министарства.

"Свим хрватским грађанима који бораве у Египту препоручујемо избегавање места могућих већих окупљања и протеста, као и поштовање инструкција локалних власти и туристичких агенција", додаје се у упозорењу.

Судбина Томислава Салопека, за кога Исламска држава тврди да је ликвидиран, још није позната, рекла је раније данас министарка спољних и европских послова Весна Пусић, прецизирајући да ни хрватска ни египатска страна немају потврду да је хрватски држављанин отет пре три седмице недалеко од Каира – убијен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије