Читај ми!

Томислав Салопек, између живота и смрти

Судбина Томислава Салопека, Хрвата кога су отели радикални исламисти, потпуно је неизвесна. Египатске тајне службе без коментара. Прилично анонимни сајт Newsday24/7 тврди да је Салопек убијен. У овом тренутку, немогуће је потврдити веродостојност те информације.

Више од 24 сата пошто је истекао ултиматум Исламске државе, која је саопштила да ће убити Салопека уколико египатске власти не ослободе неименоване муслиманке из затвора, нема никаквих поузданих информација о судбини хрватског држављанина.

Египатске власти целог дана дају штуре информације о статусу потраге за отетим Хрватом, али истичу да су у компликованој операцији ангажоване бројне снаге, као и четири тајне службе, пише "Јутарњи лист".

Раније данас "Јутарњи" је јавио да је амбасадорка Француске у Хрватској Мишел Бокоз изјавила да је у последњих неколико сати остварен битан помак у преговорима са екстремистима "Исламске државе" о ослобађању Салопека. 

Прошле ноћи, такође, на извесно време поново је на интернету покренут часовник који је, претходно, одбројавао време до егзекуције Салопека. Пре него што је нестао, часовник је одбројавао нешто више од два дана живота за Салопека.

Хрватски медији су, у петак увече, објавили да припадници Исламске државе разматрају продужење рока за још два дана. 

У међувремену, мало познати сајт Newsday24/7 објавио је, позивајући се на изворе блиске Исламској држави, да је Салопек погубљен, најављујући да ће се снимак егзекуције ускоро појавити. 

Први пут, та информација појавила се нешто пре поноћи. 

Активности радикалних исламиста на интернету прати низ специјализованих сајтова, попут готово потпуно поузданог СИТЕ, који ће информације о судбини отетог Хрвата објавити када буду сасвим сигурни у аутентичност тврдњи или снимака.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара