Читај ми!

Милановић: “Олуја” не сме бити контроверзна

Хрватски премијер Зоран Милановић каже да ће војни мимоход у Загребу, 4. августа, у склопу прославе 20. годишњице "Олује", са трибина пратити доста гостију, укључујући и америчке генерале. "Олуја" за Хрватску није и не сме бити контроверзна тема, рекао је Милановић.

Премијер Зоран Милановић је рекао да му је јасно то што део људи и неке државе "Олују" сматрају контроверзном, али да Хрватску "управо због тога нико неће спречити" да има у главном граду "један цивилизовани војни мимоход", преноси Хина.

"Ко дође добродошао је, а доћи ће много странаца који ће бити наши гости на трибинама, биће и америчких генерала", најавио је Милановић, преноси Танјуг.

Премијер Хрватске је навео да се Книн, у коме се сваке године организује свечаност у склопу прославе "Олује", на његово незадовољство заобилазили и да у Книн ни ове године неће доћи скоро нико од међународних гостију.

"Кад све то заједно сагледамо, биће ми јако драго да имамо једно и друго и то је добро. Ко хоће да учествује у војном мимоходу добродошао је, али то је пре свега хрватски војни мимоход. То није постројавање стратешких снага НАТО, неће бити, јер не може бити. Имаћемо доста гостију из иностранства, ако се придружи нека мања јединица, добро", рекао је премијер.

Поручио је да "Олују" треба објаснити јер је, без обзира на то што неки имају "такво и онакво мишљење о њој изван Хрватске", чињеница да је земља ушла у ЕУ и НАТО, да су хрватски генерали у Хагу ослобођени од оптужбе и кривице за дела која се стављају на терет Републици и њеном политичком вођству 1995. године.

То је, рекао је Милановић, значајна ствар за Хрватску.

"Али, мора се наставити са објашњавањем да смо цивилизовани, да смо другачији за разлику од неких других", поручио је хрватски премијер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара