Читај ми!

Карамарко: Хрватској прети "грчки сценарио"

Председних Хрватске демократске заједнице Томислав Карамарко упозорава да Хрватској прети "грчки сценарио" уколико је и даље буду водили лажни левичари и лажне социјалдемократе.

ЛидеР најутицајније опозиционе странке у Хрватској каже да је тренутна ситуација у најмлађој, 28. чланици Европске уније, "све само не добра", преноси Танјуг.

"Хрватска држава се у режији лажне социјалдемократије, лажне левице налази пред уласком у 'грчки сценариј'. Они на власти се тако понашају, а њихове грчке колеге постали су им узор и то они који су пуно причали, а на крају су пристали на све услове ЕУ", рекао је Карамарко у Великој Горици, пренела је Хина.

Карамарко је оценио да је политика актуелне владе "социјалдемократија кабинетске левице" која, како каже, не живи и не разуме проблеме хрватског народа.

Поновио је да је након Домовинског рата и стварања хрватске државе под вођством ХДЗ-а, сада пред ХДЗ-ом друга одговорност и други Домовински рат, јер је ХДЗ, нагласио је, једина странка која својом снагом и енергијом може Хрватску да извуче из проблема.

Лидер ХДЗ-а је поновио да су савезници Хрватске из Домовинског рата одустали од присуства на паради у Загребу, 4. августа, јер су попустили под притиском Србије.

"А где је ту Хрватска", запитао је Карамарко оценивши да је такав расплет "дебакл владе и дипломатије".

Карамарко је на партијском скупу у Великој Горици, говорећи о обележавању војно-полицијске акције "Олуја" у којој је протерано 250.000 Срба, а више хиљада убијено и нестало, рекао да је парада измишљена да би се угушило народно весеље, весеље бранитеља и младих.

Иначе, Хрватска ће Дан победе обележити 4. и 5. августа, парадом у Загребу и манифестацијом у Книну.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара