У БиХ и Француској ухапшено 12 кријумчара малолетница

У Босни и Херцеговини и Француској ухапшено је 12 људи због кријумчарења младих девојака, саопштио је Јуроџаст, тело Европске уније које координира правосуђа у борби против организованог криминала.

Ова криминална мрежа је кријумчарила малолетне босанске девојке и девојчице, које су крале, углавном по јавном саобраћају у Паризу.

Мрежа је остварила профит већи од два милиона евра, наводи се у саопштењу, преноси Бета.

После хапшења, шесторо деце и младих жена стављено је у Центар за пријем деце у Босни и Херцеговини.

Јуроџаст наводи да су ухапшени, како се сумња најраније од 2012. године, принуђивали многе жене на овај "посао", коришћењем физичке силе, претњи и психолошког насиља.

Новац придобијен криминалним радњама, коришћен је за куповину луксузних аутомобила и некретнина у Босни и Херцеговини. Оптужени се терете за прање новца, фалсификовање докумената, злоупотребу наркотика и друга кривична дела.

Француска је у овој заједничкој операцији са БиХ учествовала од 2014. године са истражним радњама, надзором, пресретањем телефонских позива, обезбеђењем претрага, издавањем налога за хапшење и заплену.

У операцији су учествовали Јуроџаст, правосуђа обе земље, полиције, невладине организације и институције надлежне за правну заштиту деце.

Јуроџаст је финансирао заједенички француско-босански истражни тим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије