Читај ми!

Ухапшена два кријумчара миграната из Србије

Мађарска полиција покренула је кривични поступак против двa држављана Србије због кријумчарења илегалних миграната.

Како је саопштено, јуче око 8.40 сати, на ауто-путу М-1 у околини Хеђешхалома, у близини границе са Аустријом, заустављено је возило којим је управљао држављанин Србије, а у којем се налазило 10 држављана Сирије, преноси Танјуг.

Против 33-годишњег возача из Србије покренут је поступак због сумње да је покушао да прошверцује мигранте у Аустрију.

Полицијска капетанија Жупаније Чонград саопштила је да је синоћ у 22.45 на периферији Морахалома ухапсила једног држављанина Србије који је помогао илегални прелазак границе 16 миграната – девет Сиријаца, пет Еритрејаца и два Пакистанца.

На територији ове пограничне Жупаније јуче је откривено чак 1.111 илегалних миграната, а највећа група ухваћена је у 7.45 у околини Ашотхалома, у којој су била 94 миграната из Авганистана, Сирије и Пакистана, који су илегално прешли "зелену" границу.

На територији друге пограничне Жупаније према Србији, Бач-Кишкун, у протекла 24 сата је ухваћено 36 илегалних миграната, међу којима је било највише држављана Сирије.

На територији целе Мађарске јуче је откривено 1.217 илегалних миграната, што је највећа цифра у последњих пет дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара