Читај ми!

Незировић изручен правосуђу БиХ

Тужилаштву Босне и Херцеговине из САД-а изручен је Алмаз Незировић, осумњичен за ратне злочине над жртвама српске националности на подручју Дервенте.

Алмаз Незировић ће након изручења бити предат тужиоцу из Посебног одељења за ратне злочине, који ће испитати осумњиченог и након тога поднети Суду БиХ предлог за одређивање притвора, пренео је Дневни аваз.

Алмаз Незировић је под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичен је да је за време рата и оружаног сукоба у БиХ, као припадник Војне полиције 103. дервентске бригаде ХВО-а, на подручју Дервенте, у периоду од априла до јула 1992. године, поступао противно одредбама Међународног хуманитарног права и Женевских конвенција о заштити цивилних особа за време рата.

Незировић је осумњичен да је, у својству стражара у логору на Ребићу у Дервенти, починио злочине над жртвама српске националности које су биле затворене у логору, у пролеће и лето 1992. године.

Осумњичен је да је заједно са другим припадницима ХВО-а лично учествовао у мучењима и тешким злостављањима жртава, наношењу тешких физичких повреда, наношењу великих патњи и мучењу жртава на изразито понижавајуће начине.

Тужилаштво БиХ је у овом предмету сарађивало са правосудним и полицијским органима Сједињених Америчких Држава с циљем лоцирања и изручења осумњиченог, саопштило је Тужилаштво БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара