Читај ми!

Грчка одустаје од референдума?

Одбачен најновији предлог грчког премијера Алексиса Ципраса о двогодишњем програму враћања дугова. Медији пишу да је грчки министар финансија Јанис Варуфакис истакао да је Грчка спремна да откаже референдум ако се наставе преговори са ЕУ. Састанак министара еврозоне биће настављен у среду у 11.30, јер је Грчка најавила нови предлог пакета помоћи и отплате дуга, јавља "Ројтерс".

Министри финансија еврозоне на телефонској конференцији нису прихватили последњи грчки предлог, јавља Ројтерс

Фински министар финансија Александер Стуб рекао је да је Еврогрупа одбила два од три захтева која им је упутио грчки премијер Алексис Ципрас.

Навео је да ће трећи захтев, који се односи на кредит од Европског механизма за стабилност, бити разматран одвојено од хитних мера које се тренутно предузимају.

Еврогрупа поручује да ће се о томе разговарати после референдума, али да ће услови за добијање нове помоћи бити много тежи.  

Нови састанак заказан је за среду у 11 часова и 30 минута, јер је Грчка најавила нови предлог пакета помоћи и отплате дуга, каже председник Еврогрупе Јерен Дијселблом.

Према писању британског Телеграфа, Грчка је затражила двогодишње продужење програма међународне помоћи и коришћење средстава из Европског стабилизационог механизма (ЕСМ).

Грчка је и после телефонске конференције тема многих светских медија који у јавност износе контроверзне информације.

Немачки дневник Велт пише да је грчки министар финансија Јанис Варуфакис рекао својим партнерима у Еврогрупи током телефонског састанка, да је Грчка спремна да откаже референдум ако "се његове колеге из финансија брзо договоре са њим".

И Тајмс оф Малта наводи да је малтешки премијер Џозеф Мускат рекао да је Грчка предложила да откаже референдум предвиђен за недељу о предлозима њених поверилаца, ако се наставе преговори с Европском унијом.

 

 

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара