Читај ми!

Од данас јефтинији роминг и у Црној Гори

Примена међудржавног споразума о јефтинијем ромингу, чији су потписници четири државе региона, почела је данас и у Црној Гори.

"Споразум ступа на снагу и у Црној Гори и поред недавне одлуке Управног суда о укидању међудржавног споразума о јефтинијем ромингу", рекао је директор Агенције за електронске комуникације Црне горе Зоран Секулић, преноси Бета.

У складу с међудржавним споразумом, одлазни позиви коштају 29 евроценти по минуту, а долазни позиви осам евроценти, док СМС порука кошта девет евроценти, а пренос података 70 евроценти по мегабајту.

Министар туризма, трговине и телекомуникација Расим Љајић каже да је суштина да су цене биле веће код нас за различите врсте услуга од три до 30 пута.

Тај споразум о постепеном снижавању цена роминга у наредне три године потписале су прошле године Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина и Македонија, јер су према образложењу, цене роминга у региону вишеструко веће од оних које су на снази у ЕУ.

Црногорски оператери, "Телеком" и "Теленор" жалили су се Управном суду, сматрајући да споразум о снижавању цена роминга обавезујући само за земље ЕУ, које су се на такву праксу обавезале одговарајућом директивом.

Оператери су жалбом указали и на чињеницу да међудржавни уговор са земљама региона није ратификован у црногорској скупштини.

Управни суд уважио је те жалбе, али је Агенција за телекомуникације донела нову уредбу, усклађену са споразумом, па одлука тог суда, како објашњено не одлаже примену споразума.

Секулић је навео да су црногорски оператери још од раније снизили цене роминг услуга.

Наредна снижења планирана су за 30. јун 2016. и 2017. године, када ће за по пет центи бити снижене цене позива.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара