Читај ми!

Брисел одбацио грчки предлог

Европска комисија саопштила је да није задовољна новим грчким планом реформи, наводећи да он не осликава раније разговоре између Брисела и Атине.

Портпарол Комисије Маргаритис Шинас поручио је да је "лопта сада у дворишу грчке владе", будући да је Брисел одбацио план који му је Атина доставила дан раније у покушају да обезбеди исплату закључане транше из пакета помоћи вредне 7,2 милијарде евра, наводи агенција Франс прес, преноси Танјуг.

Премијер Грчке Алексис Ципрас је, са друге стране, одбацио предлог ЕУ који му је прошле недеље представио председник Комисије Жан-Клод Јункер.

"Наш комесар за финансијска и економска питања Пјер Московиси информисао је представнике грчке владе да њихов најновији предлог не осликава разговоре између председника Комисије Јункера и премијера Ципраса, нити разговоре Московисија и представника званичне Атине", навео је Шинас.

"Наставићемо са разговорима на техничком нивоу у циљу премошћавања разлика и стварања услова за једногласни споразум између свих 19 чланица еврозоне", додао је Шинас.

Грчка петогодишња дужничка криза вратила се на велика врата у глобални фокус у јануару, након што је Ципрасова партија Сириза однела победу на изборима уз обећање да ће окончати болне мере буџетске штедње које су на снази од 2010.

Влада у Атини већ четири месеца преговара са кредиторима, којима је понудила реформу пензионог система, пореза на додату вредност и повећање примарног буџетског суфицита, али и захтевала од кредитора отпис дела дуга.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара