Читај ми!

Превремени избори у Македонији до краја априла 2016

Политички лидери у Македонији сагласили су се да превремени избори буду одржани до краја априла 2016. године, изјавио је у Скопљу европски комесар за проширење Јоханес Хан после разговора са представницима четири најутицајније политичке партије о превазилажењу актуелне политичке кризе.

Јоханес Хан је, излазећи са разговора у Скопљу, рекао да су се Груевски и његови опоненти сагласили да "до краја априла наредне године треба да буду одржани превремени избори", преноси Танјуг.

Хан је рекао да је договорено и да се следеће недеље у Бриселу одржи нова рунда преговора на којој ће бити прецизирани детаљи данас постигнутог политичког договора, а на следећем састанку ће се преговарати о томе ко ће спровести ванредне парламентарне изборе и ко ће до тада бити на челу Владе.

Предвиђено је да се до избора обнови бирачки списак и да се поправе прописи о изборима.

У преговоре о превазилажењу кризе у Македонији у резиденцији представништва ЕУ у Скопљу учествовали су премијер и лидер странке ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, лидер Социјалдемократског савеза Македоније Зоран Заев, Демократске уније за интеграцију Али Ахмети и Демократске партије Албанаца Мендух Тачи.

Преговорима који су трајали готово осам сати, пред крај се прикључио амбасадор САД у Македонији Џес Бејли.

Агенција Ројтерс наводи да је то знак за могуће окончање вишемесечних превирања у тој земљи и истиче да је конзервативна влада премијера Николе Груевског под притиском још од јануара због афере прислушкивања, што је обелоданила опозиција тражећи његову оставку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара