Читај ми!

Мистериозна наоружана група код Кичева

Група од педесетак наоружаних особа виђена код села Зајас код Кичева. Македонска агенција ИНА, на албанском језику, јавља да су у тој општини стациониране јаке полицијске снаге. Полиција још без коментара. Озбиљне контроле у околини Липкова.

Становници села Зајас код Кичева пријавили су присуство педесетак наоружаних људи.

ИНА је јавила и да су полицијске снаге стациониране у Куманову, али и региону општине Ликова, преноси Танјуг.

"На улазима у Куманово су стационирани припадници специјалне полиције који спречавају сваки улаз или излаз из реона општине Ликово", наводи агенција и додаје да су становници тог подручја потврдили појачано присуство полиције и контролу свих возила на том путном правцу.

Није, међутим, познато који су разлози појачаног присуства и учестале полицијске контроле.

Македонски медији наводе да није познато за сада да ли су наводно наоружане особе носиле војничке униформе нити какво наоружање су носили.

Полиција се још није званично огласила поводом тврдњи мештана.

Медији наводе да није јасно ко су припадници те групе, ни са каквим су се циљем окупили.

Истиче се да нема информација да ли су се тој групи придружили Али Ахмети, Фазли Велију и Муса Џафери, тројица утицајних команданата Ослободилачке националне армије из сукоба 2001. године, који су родом из Зајаса.

У наводима медија се тврди да су они у последњих седам година блиски сарадници премијера Николе Груевског и шефа македонске тајне службе Саше Мијалковског.

Истовремено, македонска полиција је појачала контроле у околини Липкова, где су маскирани нападачи недавно накратко заузели караулу Гошинце.

Локални албански извори наводе да се су се у том крају окупило неколико наоружаних група.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије