Читај ми!

Демолиран аутомобил новинарки "Дневних новина"

Непозната особа демолирала је у Колашину аутомобил новинарке подгоричких "Дневних новина" Зорице Булатовић, после чега је добила полицијску заштиту.

Дописници Дневних новина поломљена су сва стакла на аутомобилу који је био паркиран у дворишту куће у којој живи у Колашину, граду из којег извештава за подгорички дневник.

Булатовићева је медијима рекла да је "јако узнемирена" због напада на њену имовину, да се осећа "несигирно" и да би за напад могао бити одговоран неко од њених суграђана којима се "не допада њено писање".

Оценила је да су "тренутни политичари у Колашину јако опасни".

У току је полицијска истрага.

Булатовићева је у октобру прошле године вербално нападнута због писања о дуговима приватних фирми Општини Колашин, чији је рачун блокиран због великог дуга процењеног на преко десет милиона евра.

Новинарку су тада вређали опозициони посланици градске скупштине после чега су јој се јавно изивинили.

Напад на новинарку осудили су председник Комисије за истраживање напада на новинаре Никола Марковић и Акција за људска права (ХРА) који траже да се овај напада хитно расветли.

Марковић је подсетио на нерасветљене нападе на новинаре и медије којима се шаље лоша порука јавности.

ХРА оцењује да последњи напад показује "оправданим прописивање нових кривичних дела у циљу појачане заштите новинара у обављању професионалних задатака".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије