Читај ми!

Сарајево се припрема за долазак папе

Сарајево се ужурбано припрема за дочек папе Фрање 6. јуна ове године. Неколико хиљада полицајаца и непознат број припадника ФБИ, ЦИА и других тајних служби, спремно је да обезбеди папин једнодневни боравак у Сарајеву, пише "Дневни аваз".

Лист наводи да ће трошкови боравка папе у Сарајеву износити око два милиона конвертибилних марака, а секретарка Организационог одбора за дочек папе Фрање Тонка Крешић, рекла је да се припреме већ завршавају и да ће "корист од Папине посете БиХ бити већа од трошкова", преноси Бета.

"Поруке које Свети Отац доноси увек су поруке мира и љубави. Службено гесло посете и јесте - Мир вама. То је порука коју сви у БиХ треба да ширимо и заговарамо", рекла је Крешић.

Потврђује да су у Сарајево, али и многа друга места у БиХ, већ стигли посебни агенти из Италије, Велике Британије, Француске, који се редовно укључују у организовање папиних путовања по свету.

Лист наводи да су особе које су на било који начин сумњиве већ стављене под посебни надзор.

Папа ће 6. јуна у девет сати ујутру слетети на Међународни аеродром у Сарајеву где ће бити приређен свечани дочек, а потом ће се састати са представницима власти у БиХ, цркве и младим људима у БиХ.

Света миса са папином проповеди биће одржана у једанаест сати на олимпијском стадиону Кошево, а папа Фрања ће и у Сарајевској катедрали у 16.20 сати такође одржати говор.

Церемонија испраћаја високог госта планирана је за 19.45 на сарајевском аеродрому, одакле ће папа отпутовати у Рим.

Очекује се да ће овај догађај у Сарајеву пратити представници око 400 медијских кућа из БиХ и света, а око 100 хиљада ходочасника тог дана ће допутовати у Сарајево.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије