Читај ми!

Анархисти напали Варуфакиса и његову супругу

Грчки министар финансија Јанис Варуфакис рекао је да су његову супругу и њега напали анархисти док су вечерали у једном ресторану у центру Атине.

Јанис Варуфакис је рекао да су њих двоје синоћ завршавали вечеру са пријатељем у атинском кварту Егзархија, популарном међу екстремним левичарима и анархистима, када је група људи покривених лица нагрнула у ресторан, јавља Танјуг.

Они су захтевали да министар напусти област, бацајући стаклене чаше и остале предмете на њега и његову жену, навео је Варуфакис и додао да ниједно од њих двоје није повређено.

Грчки министар финансија је навео да га је његова жена загрлила када се један из групе устремио на њега, тако да је потенцијални нападач морао прво њу да удари да би дошао до Варуфакиса.

"Ово није био организован инцидент", рекао је Варуфакис у саопштењу и додао да је напослетку испред ресторана разговарао са припадницима те групе, те да су тензије смирене.

Због свог лежерног, неки би рекли чак и неукусног, стила и честог појављивања у медијима, Варуфакис је постао најпознатији грчки министар из нове коалиционе владе, коју предводи радикално левичарска партија Сириза, наводи агенција АП.

Варуфакис је, међутим, дошао на мету озбиљних критика од стране европских кредитора земље, с којима Атина већ месецима води неупсешне преговоре о финалној транши зајма од 7,2 милијарде евра.

Грчка је у понедељак објавила измене у свом преговарачком тиму, што су многи аналитичари оценили као маргинализовање Варуфакиса.

Иначе, слични напади на министре били су чести у Грчкој у првој години међународног зајма, који је почела да добија 2010, пошто је ушла у рецесију.

Верује се да су те нападе спроводиле углавном групе блиске левици, а много ређе анархисти, и понекад су подразумевали и физичко насиље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара