Читај ми!

Расте број деце заражене салмонелом у Сарајеву

Наставио је да расте број деце која су се прошле седмице у пет вртића јавне установе "Деца Сарајева" отровала салмонелом. До сада је на Клиници за инфективне болести Клиничког центра Универзитета у Сарајеву прегледано 193 детета, а 51 их је задржано на лечењу.

Према речима шефа клиничке Службе за односе са јавношћу Азре Дедајић, здравствено стање оболеле деце је стабилно и она су под сталним лекарским надзором, преносе медији у БиХ, јавља Танјуг.

Први резултари анализа Службе за макробиологију указују да су деца из сарајевских вртића заражена салмонелом, како се у први мах и претрпостављало.

Потврђено је да су малишани који су примљени на клинику из четири од укупно 29 вртића јавне установе "Деца Сарајева", односно да се ради о вртићима "Лептирић", "Машница", "Скендерија" и "Ластавица" који се налазе на различитим градским локацијама.

Деца су се, највероватније, отровала оброком који је у вртићима сервиран у понедељак, а у среду су на клинику почели стизати малишани са високом температуром, дијарејом и повраћањем.

Данас би требали бити готови и први налази изузетих узорака са радних површина у централној кухињи установе "Деца Сарајева", али и брисева запослених чији је рад до даљег обустављен.

Такође, Министарство здравља Кантона Сарајево као и ресорно Федерално министарство требали би данас да одлучују и о проглашењу епидемије салмонеле.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара