Читај ми!

Хрватска, ухапшен човек који "не постоји"

Хрватски полицајци задужени за заштиту државне границе ухапсили су недалеко од Вргорца човека који "не постоји", јер је, према измењеним одредбама о пребивалишту, избрисан из евиденције, а накнадно се нигде није пријавио.

Необичан случај догодио се вргорачкој полицији када су недалеко од места Велики Пролог ухапсили 25-годишњака који је илегално прешао границу и из Босне и Херцеговине ушао у Хрватску.

Ухапшеног Н. Х. полиција је пронашла у евиденцији особа за којима је расписана потерница, па су га одмах привели у полицијску станицу, пренела је агенција Хина.

Међутим, он није пронађен у евиденцији пребивалишта у Републици Хрватској, иако је из потернице видљиво да је из Карловца, где је некада имао пребивалиште и личну карту која више није важећа.

Приликом провере пребивалишта, које је полиција спроводила прошле године по налогу Министарства управе, Н. Х. није пронађен на адреси на којој је пријављен, па је, по одредбама Закона о пребивалишту, одјављен и избрисан из евиденције.

Тако је "остао" без пребивалишта и важеће личне карте, а након што је избрисан из евиденције карловачке полицијске управе више нигде се није пријављивао – ни у Хрватској, нити у некој другој држави.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије