Читај ми!

Македонска "бомба", ВМРО–ДПМНЕ узвраћа ударац

Владајућа македонска ВМРО–ДПМНЕ упозорила је, у јеку афере прислушкивања око 20.000 грађана те државе, да "неће дозволити спровођење туђих сценарија, као ни деструктивне потезе противне националним и државним интересима".

ВМРО-ДПМНЕ је то саопштио после седнице Централног комитета владајуће странке, која је "безрезервно подржала премијера Николу Груевског".

"ВМРО-ДПМНЕ има историјску одговорност да се бори против против оваквих деструктивних потеза, чији су циљеви противни националним и историјским интересима Републике Македоније", саопштио је Централни комитет ВМРО–ДПМНЕ.

Седница Централног комитета владајуће странке уследила је после серије озбиљних оптужби које су, на рачун премијера Груевског и његових најближих сарадника, последњих седмица обзнаниле опозиционе социјалдемократе, тврдећи да су тајне службе последњих година прислушкивале око 20.000 грађана Македоније, али и стране амбасадоре.

ВМРО–ДПМНЕ је истовремено позвао "све грађане Македоније да се прикључе борби за очување достојанства, стабилности, демократије и економије".

Владајућа странка је претходно оптужила опозицију да је аферу прислушкивања организовала у сарадњи са неименованим страним службама, па "закључци Центраног комитета" суштински представљају увод у ескалацију политичке кризе у Македонији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије