Читај ми!

Папас: О одређеним питањима не преговарамо

О неким реформским мерама које ће Влада Грчке у понедељак представити зони евра, "нема преговора" јер се тичу "националног суверенитета", упозорио је Никос Папас, државни министар и један од најближих сарадника премијера Алексиса Ципраса.

Грчка влада ће својим партнерима из еврозоне предложити план мера и реформи, "полазећи од принципа да се не може преговарати о питањима која се тичу суверенитета", рекао је Папас телевизији Мега.

Папас није рекао које су то све мере, а као део "унутрашње политике" поменуо је само радно право и услове рада, преноси Бета.

Владајућа грчка партија Сириза је обећала да ће вратити на снагу колективне уговоре који су последњих година, због мера штедње, замењени индивидуалним уговорима који у мањој мери штите запослене.

Папас је рекао да ће се план за повећање минималних плата са 580 на некадашњи 751 евро, што је такође Сиризино предизборно обећање, "прогресивно" спроводити.

Искључио је могућност нових смањења пензија и плата у државном сектору привреде и управи.

Грчки министар је подсетио да буџет Грчке за 2015. годину, о којем се претходна влада Грчке договорила с међународним кредиторима (ЕУ, Међународни монетарни фонд и Европска централна банка), предвиђа запошљавање 15.000 људи у државној служби, али нова влада намерава да тај број буде мањи, око 11.000 људи.

Папас је рекао да је буџетски приход прошлог месеца био за четири до четири и по милијарде евра мањи у односу на план, те Атина намерава да и о томе разговара с повериоцима.

Грчка влада сутра треба да министрима финансија еврозоне представи свој предлог плана реформи, који ће, ако буде прихваћен, бити основа да се за четири месеца продужи кредитна помоћ грчкој држави.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара