Снежна мећава у Словенији

Најављена снежна мећава захватила је Словенију. Поједине школе су затворене и уведена су ограничења у друмском саобраћају.

Обилне снежне падавине и јак ветар погодили су прво западни део земље, а очекује се да се невреме током дана прошири на целу територију државе, преноси Танјуг.

Саобраћајна полиција затворила је три гранична пункта за камионе како би било избегнуто стварање колона и њихово заглављивање на путевима.

Возачи су упозорени на могуће застоје и речено им је да напуне резервоаре пре него што крену на пут, уз савет да остану код куће ако је то могуће.

За сада, школе су затворене у два места на западу државе, а више затварања се очекује током дана.

У Словенији је проглашен наранџасти степен опасности од временских непогода, у неким деловима и црвени.

Стручњаци најављају да ће у већем делу Словеније у просеку пасти више од 40 центиметара снега, а у неким деловима земље и више од 70 - посебно на североистоку, око Марибора и јужним крајевима на подручју Новог Места, док се у приморју очекују и веома јаки удари ветра.

Службе цивилне заштите у градовима препоручиле су грађанима да идућих дана уместо личних возила користе јавни превоз, а старије грађане позвале су да не излазе из станова без потребе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије