У пластичним кесама пронађено 28 мина

У Котар-шуми, између Сиска и Петриње, у пластичним кесама пронађено је 28 противпешадијских мина, које је полиција уклонила и биће уништене.

Мине је поред шумског пута видео пролазник, који је о томе обавестио полицију, саопштила је Сисачко-мославачка полиција, а преноси Танјуг.

Иначе Котар-шума, површине 220.855 квадратних метара, која је за време рата била линија раздвајања, остала је и после рата мински најзагађеније подручје.

Како наводи агенција Хина, у 35 експлозија мина у тој шуми погинуло је 14 особа, а 18 их је тешко рањено.

Иако је то подручје прошле године разминирано, због несавесних појединаца, очигледно је још опасно, саопштила је полиција.

Поново позивају грађане да минско-експлозивне направе пријаве полицији, која ће их преузети без икаквих казни.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије