Читај ми!

Милан Бандић као Деда Mраз

Међу волонтерима загребачког Црвеног крста, који су поделили 500 божићних и новогодишњих пакетића деци из села жупањске Посавине страдалим од поплаве, био је и загребачки градоначелник Милан Бандић. Недавно је пуштен из притвора уз кауцију, где је доспео због сумње на корупцију.

Милан Бандић је рекао да на тај начин "жели да буде користан заједници", преноси Танјуг.

Пошто му је Жупанијски суд у Загребу забранио да обавља дужност градоначелника, Бандић је рекао да се "увек нађе начин како човек може да буде користан заједници".

"Никада у животу нисам желео да се осећам као паразит, да примам плату на рачун друштва а ништа не радим. На овај начин, као волонтер Црвеног крста, макар ћу део доброг вратити заједници", рекао је Бандић, додавши да је Црвеном крсту на располагању двадесет и четири сата.

По његовим речима, бољи пример почетка волонтерског ангажмана од доставе поклон пакетића деци поплављених подручја није могао да пожели.

Поручио је и да ће заједно с адвокатским тимом доказати своју невиност.

"Истина је спора али достижна. С дистанце од два месеца могу да кажем да ћу заједно с адвокатским тимом доказати своју невиност јер никога нисам убио, ни од кога нисам ништа украо, никоме нисам ништа отео, а живом човеку се све догоди", рекао је Бандић, преноси агенција Хина.

Бандић је, иначе, ухапшен са групом загребачких функционера и привредника у оквиру афере Аграм.

Сумњичи се да је оштетио град на чијем је челу 12 година, а у случају повезаним с председничком изборном кампањом и да је оштетио државни буџет због неплаћања пореза на донације примљене након избора 2010. године.

Укупну штету Тужилаштво процењује на око 2,6 милиона евра.

Бандић је 19. новембра изашао из притвора, где је провео месец дана, пошто је уплатио кауцију и пред судом обећао да неће утицати на сведоке и обављати своју дужност током истраге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије