Читај ми!

Боснићу одређен кућни притвор

Суд БиХ одбио је предлог Тужилаштва те земље за продужење притвора Хусеину Боснићу, главноосумњиченом за организовање терористичке групе и подстицање на тероризам. Одређена му је и забрана путовања, уз привремено одузимање путних исправа.

Хусеину Боснићу је одређен кућни притвор, односно забрањено напуштање боравишта, а овлашћена службена особа ће једном дневно контролисати да ли осумњичени борави на назначеној адреси, преноси Танјуг.

Одређена му је и забрана путовања, уз привремено одузимање путних исправа, забрана издавања нових путних исправа, као и коришћења личне карте за прелазак државне границе БиХ.

У изречене мере спада и забрана састајања и контактирања са осталим саосумњиченим у овом кривичном предмету.

У случају да Боснић прекрши изречене мере, може му се одредити притвор, преноси агенција Фена.

Хусеин Боснић осумњичен је за кривична дела организовање терористичке групе, врбовање и подстицање на терористичке активности.

Тужилаштво је упутило Суду БиХ предлог за продужење мере притвора за 25 дана за Боснића, због опасности од бекства и опасности да би боравком на слободи могао да омета истрагу, прикрива доказе, утиче на сведоке или саучеснике.

Са Боснићем су биле ухапшене и такође осумњичене, у оквиру "акције Дамаск", још четири особе за које је Тужилаштво тражило мере забране.

Како је прошле недеље саопштено из те институције, истрага је у завршној фази и ускоро се може очекивати подизање оптужнице за кривично дело јавног подстицања на терористичке активности.

Тим поводом, Тужилаштво БиХ је нагласило да наставља борбу против тероризма и активности усмерене на откривање и кривично процесуирање држављана БиХ који учествују у оружаним сукобима на страним ратиштима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара