Читај ми!

Задар, ухапшен "краљ рибе"

Задарски предузетник и фудбалски судија Рено Синовчић ухапшен је због сумње на корупцију, сазнају локални медији из извора блиских истрази. Ухапшено још неколико особа.

Полиција претражује Синовчићеве пословне просторе, очекује се претрага и његовог стана, а Хина преноси да је приведен након што су му полицајци комбијем препречили пут и да се претпоставља да је акција покренута због неплаћања пореза за Фудбалски клуб "Задар", преноси Танјуг.

Портал Индекс објавио је полицијско саопштење у којем је наведено да је Директорат полиције у координацији с Државним тужилаштвом Хрватске довршио вишемесечно криминалистичко истраживање над више особа са ширег задарског подручја.

"Због сумње у извршење више коруптивних кривичних дела, злоупотребе положаја и овлашћења, злоупотребе поверења и превара у привредном пословању... данас је ухапшено седам хрватских држављана. Након спроведених одређених доказних радњи сви осумњичени биће доведени притворском надзорнику, а Ускоку ће бити поднета кривична пријава", наводе из полиције.

Осим што је фудбалски судија и власник неколико задарских медија (телевизије Вокс, недељника Вокс и Задарског регионала) Синовчић је и челник Фудбалског клуба "Задар" и независни градски одборник.

Медији подсећају да је пре десет година био сврставан на пописе најбогатијих Хрвата, али и да је називан "краљем рибе на Јадрану" и фудбалским судијом с пресудним утицајем у хрватском фудбалу, а довођен је у везу и са лажирањем утакмица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије