Читај ми!

Ђукановић: Санкције Русији нису прави пут

Санкције које су уведене Русији због кризе у Украјини нису прави пут, оценио је црногорски премијер Мило Ђукановић и истакао да, и поред традиционалног пријатељства са Русијом, Црна Гора има право да самостално креира политику.

Иако сувереност сваке државе мора да буде очувана, сматра Ђукановић, санкције воде само ка томе да привреде на обе стране "посрћу", преноси Танјуг.

"Обе стане морају да предузму све напоре да превазиђу проблеме", наводи аустријска новинска агенција АПА речи премијера чија се влада придружила санкцијама Европске уније против Русије.

Подсећајући да Црна Гора до краја 2015. треба да испуни задатке за чланство у НАТО савезу, агенција додаје да то није по вољи Русији и подсећа да је руски шеф дипломатије Сергеј Лавров назвао провокацијом ширење Алијансе ка западном Балкану.

Наводи се, преносе Вијести, и да су руски грађани инвестирали у црногорску економију као и да представљају више од 30 процената страних туриста.

"И поред традиционалног пријатељства са Русијом, Црна Гора има право да креира своју политику. Желимо да наставимо тим курсом", поручио је Ђукановић.

АПА наводи да Црна Гора има репутацију земље у којој су највиши званичници, међу којима и Ђукановић, повезани са корупцијом и подсећа да је Европска комисија у последњем извештају о напретку указала на проблем корупције и организованог криминала, као и притиске на медије.

"Извештај посматрамо као објективни поглед споља на наше слабости. Разумем да Унија инсистира на правној држави, али проблеми се не дају решити ако се не нађе њихов корен. А корен је недостатак привредног развоја", казао је Ђукановић.

Црногорски премијер је нагласио да је држава истраживала нападе на медије.

"Напад на медије значи напад на европски пут. Држава је учинила неке ствари да би поспешила слободу медија", истиче Ђукановић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије