Читај ми!

Бугарска наљутила Русију због куповине Ф-16

Mинистар спољних послова Бугарске Данаил Митов одбацио је оптужбе заменика руског премијера Дмитрија Рогозина који је на Твитеру навео да је „Бугарска издала Русију када је одлучила да купи половне авионе“ Ф-16 уместо нових руских.

"Извесни Шаламанов (Велизар, министар одбране) убедио је премијера Георгија Близнашког да поново изда Русију у корист половних авиона", написао је Дмитриј Рогозин на Твитеру, пренела је агенција Ројтерс.

Бугарски министар спољних послова реаговао је рекавши да је то "веома недостојно и супротно добрим манирима и показује мањак поштовања бугарских институција и државе".

Истакао је да је Бугарска чланица ЕУ и НАТО и да не дугује објашњења трећим земљама.

Бугарско ратно ваздухопловство располаже са око 130 борбених авиона међу којима је највише руских миг-29, миг-21 и Су-25с, као и Л-39ЗА чехословачке производње.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије