Читај ми!

Јанковић поново на челу Љубљане

На данашњим локалним изборима у Словенији, градоначелник Љубљане Зоран Јанковић освојио је трећи узастопни мандат, према резултатима анкете по излазности са гласачких места, која је урадила агенција Медијана.

Јанковић је, према тим резултатима, обезбедио трећи узастопни мандат са 63,8 одсто гласова, док је независни кандидат Дамијан Дамијанович, којег подржавају партије десног центра, добио 20 одсто, преноси Танјуг.

У другом по величини словеначком граду, Марибору, актуелни градоначелник Андреј Фиштравец изгледа да иде у други круг за Францом Канглером, који је у два мандата био на челу града.

Медијана је резултате добила на узорку од 2.652 гласача у Љубљани, односно 1.903 гласача у Марибору.

На изборима право гласа има више од 1,7 милиона уписаних бирача који гласају за градоначелнике и представнике у општинским скупштинама у 212 места, јавиле су агенције.

За места градоначелника пријављено је укупно 703 кандидата, а више од 23.000 кандидата пријавило се за изборе приближно 3.400 места у локалним скупштинама, наводи СТА.

Странке су се у кампањи највише бориле за велике градове попут Љубљане и Марибора где, како изгледа, није дошло до великих промена у расположењу бирачког тела, извештава Хина.

Хрватска агенција преноси да, према резултатима истраживања јавног мњења, не треба очекивати веће промене у локалној власти, а у скоро половини општина за избор челника биће потребан други круг.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара