Читај ми!

Дедеић: Дражи Путин него Ђукановић

Црногорци и Срби у Црној Гори више воле руског председника Владимира Путина него црногорског премијера Мила Ђукановића, а у владајућој Демократској партији социјалиста свесни су тога, оценио је председник Српске листе Добрило Дедеић.

Добрило Дедић је рекао и да државни врх Црне Горе мора најозбиљније да схвати поруку министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова који је саопштио да је улазак у НАТО провокација Русије, преноси Танјуг.

Српска листа је позвала заговорнике атлантских интеграција да отворе друштвени дијалог са присталицама концепта војне неутралности и са онима који се залажу за савез са Русијом.

Дедеић сматра да коначна одлука о војно-блоковском статусу Црне Горе мора бити рационална и плод јасног одговора на питање који степен и којих интеграција гарантује мир и безбедност, објавио је подгорички портал ЦДМ.

"Порука коју је послао Сергеј Лавров потврђује да Руска федерација неће скрштених руку посматрати плишану НАТО окупацију региона, конкретно Црне Горе, у којој руски капитал чини више од пет одсто БДП-а. Такав став је, свиђало се то некоме или не, логичан", истакао је Дедеић.

Према његовим речима, пожељно је да у ДПС-у повуку разумне потезе који су сагласни друштвеној и политичкој реалности "уместо што заоштравају поделе и апсолутну већину становништва која гаји русофилска осећања сукобљавају са интересним структурама које су изгласале независност уз подршку Насера Кељмендија (косовски Албанац из криминогене структуре)".

Иначе је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао за Дневни аваз да се у Москви доживљава као "погрешна политика и провокација Северноатлантског војног савеза" могућност даљег приближавања региона Западног Балкана, односно пријема Црне Горе, Македоније и посебно Босне и Херцеговине у пуно чланство у НАТО савез.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара