Читај ми!

"Икеа" отворила први центар у Хрватској

Шведска компанија за производњу намештаја и покућства "Икеа" отворила је јутрос први трговински центар у Хрватској, у Загребу.

Свечаном отварању трговинског центра присуствовали су председник Хрватске Иво Јосиповић, потпредседник "Икеа групе" Мартин Хансон, шведски амбасадор у Хрватској Ларс Шмит, главни директор "Икеа Хрватска" Драган Скалушевић и директор робне куће "Икеа Загреб" Георг Плацер. Они су том приликом засадили дрво и пререзали врпцу.

Јосиповић је поручио да је отварање "Икее" доказ и порука страним инвеститорима да се улагање у Хрватску ипак исплати, преноси Бета.

"Ово је важан дан јер је отворена једна од важних и највећих инвестиција у Хрватској. Очекујем да ће заједнички интерес наћи инвеститор, држава и грађани те да ће хрватски произвођачи наћи своје место на полицама Икее у Хрватској и глобално", рекао је Јосиповић.

Изградња трговинског центра на 30.000 квадратних метара трајала је шест година, а у њу је уложено 100 милиона евра.

Купци имају прилику да бирају између 10.000 артикала и то свих седам дана у седмици. "Икеа Хрватска" у прва четири дана очекује 25.000 купаца.

У том центру је посао добило 350 особа, а очекује се да ће бити запослено још људи.

"Икеа" ће бити отворена сваки дан од 10 до 20 часова, осим недељом када ради до 18 часова.

Отварање врата "Икее" у Ругвици, насељу југоисточно од Загреба, чекале су стотине грађана.

Кад је реч о уласку "Икее" на српско тржиште, шведска компанија прибавља дозволе, али се још не зна када би могла да почне да ради.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије