Читај ми!

Бугарска обуставила послове око "Јужног тока"

Бугарски министар привреде и енергетике Васил Штонов наложио је обуставу свих послова на "Јужном току" док пројекат не испуни законске услове Европске комисије, објављено је на сајту тог министарства.

У писму Бугарском енергетском холдингу (БЕХ), министар Васил Штонов је наложио обуставу расписивања тендера и потписивања уговора у вези с пројектом "Јужни ток", преноси Бета.

На састанку 11. августа, БЕХ је одлучио да не учествује у увећавању капитала пројектне компаније што је дозволио претходни министар енергетике Драгомир Стојнев.

Европска комисија је 3. јуна затражила од Бугарске да одложи почетак изградње гасовода "Јужни ток" на својој територији због кршења прописа ЕУ о енергетском тржишту.

Међународни гасовод "Јужни ток", пројекат који је покренула руска државна компанија "Гаспром" да би се у испорукама гаса за Европу заобишла Украјина, вредан је више од 16 милијарди евра, а планирано је да прве испоруке гаса буду крајем 2015. године.

План је да се руски гас цевима испод Црног мора, а копном преко Бугарске, Србије, Мађарске и Словеније одведе до потрошача у Средњој и Западној Европи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара