Читај ми!

Расту нивои река у БиХ

Обилне падавине које су почеле јуче изазвале су проблеме грађанима широм БиХ. Водостаји река расту, а нека насеља су под водом.

Водостај реке Босне у Добоју тренутно износи 450 центиметара, а редовна одбрана од поплава на тој реци је 300 центиметара, јавља Дневни аваз.

Подаци Хидрометеоролошког завода РС показују да тренутно стагнира ниво Врбаса у Делибашином Селу код Бањалуке.

На тој реци је још данас премашена кота ванредне одбране од поплава за 156 центиметара и водостај износи 476 центиметара.

У општини Травник страдале су месне заједнице Чукле и Хан Била.

Поједина насеља у околини Сарајева су под водом, а поплављено је више кућа у Гладном Пољу и Раковици.

Екипе цивилне заштите су на терену, а грађани су се ангажовали како би усмеравали водене бујице што даље од својих кућа и дворишта.

Стање у поплавама угроженим насељима на подручју општине Сребреник из сата у сат се погоршава. Ниво реке Тиње је у порасту и већ је достигао 4,20 метара.

Набујала Тиња и њене притоке поплавиле су више од 300 кућа, а привремено су из најугроженијих стамбених објеката већ исељене 22 породице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара