Читај ми!

Додик: Или дејтонска БиХ или је неће бити

Председник Републике Српске Милорад Додик истакао је да ће се Босна и Херцеговина или вратити на изворна дејтонска овлашћења или је неће бити.

Милорад Додик је рекао да је то његов оквир политичког деловања а поново је оптужио БиХ, односно "неке органе у Сарајеву", да утичу на развој РС, преноси Танјуг.

Навео је пројекте "Јужног тока", ауто-пута, Термоелектране Станари, оптуживши "неке органе БиХ" да су инсистирали на "ирационалним решењима" и блокирали те пројекте.

"Све то нам говори да је БиХ препрека за економски развој и изаћи ћемо с прецизним планом како изаћи из тога", казао је Додик, а пренела агенција Фена.

Додик је новинарима рекао и да су испуњени сви циљеви које је владајућа коалиција у РС поставила доласком на власт 2006. године, па да из те завршене, прве, прелазе у другу фазу.

Заустављена је дерогација РС и пренос надлежности с ентитета на ниво БиХ, а враћен је и субјективитет РС, која се развија на најбољи могући начин, истакао је ентитетски председник.

Председник РС је указао да данас нико не спори значајну позицију РС у свим политичким процесима у БиХ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара