Читај ми!

Поплаве у Бугарској, 900 људи евакуисано

Најмање две особа је погинула, док је 900 евакуисано у поплавама које су изазвале јаке падавине на северу Бугарске, саопштио је званичник бугарског министарства унутрашњих послова.

Спасилачки тимови опремљени чамцима и хеликоптерима још евакуишу најугроженије у поплавама које су погодиле мали град Мизију, преноси Танјуг.

Представник министарства унутрашњих послова Никола Николов рекао је да је један човек пронађен мртав у поплављеној кући.

Више од 50 кућа се срушило под налетом набујале воде из локалне реке у Мизији, док је више стотина кућа поплављено.

Како је јавио Ројтерс, поплављен је још један град и неколико села који се налазе у истом региону у близини Дунава.

"Било је страшно. Вода је непрекидно расла и расла. Срећа што имам тетку која живи у вишим деловима града. Мислим да ће нас бити најмање 30 у тој кући вечерас", рекла је бугарској БТВ Валија Мирчева, мештанка из Мизије.

Киша је у овом делу Бугарске престала да пада, а према прогнозама метеоролога, не очекују се веће падавине ни наредних дана.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара