Хрватска, катастрофална летња сезона

Лоше време и промашена туристичка стратегија – тако власти у Хрватској описују овогодишњу туристичку сезону. Због катастрофалне туристичке сезоне, како је тамошњи медији виде, Хрвате очекује врућа јесен: најављен је ребаланс буџета, али и смањење плата у јавном сектору.

Министар финансија Хрватске Борис Лаловац изјавио је да ће на јесен морати да се направи ребаланс буџета, о чему ће ове седмице почети да разговара са осталим министрима, од којих очекује велики отпор резовима у ресорима које воде, преноси Индекс.

Очекујем отпор свих министара, али је јасно да Хрватска мора да престане да се задужује и да расходе прилагоди приходима, а не обрнуто, рекао је Лаловац.

Један од разлога због којих је ребаланс потребан јесте и лоша туристичка сезона, рекао је Лаловац, први министар који је признао да је сезона подбацила и то, како каже, због лошег времена, али и слабо вођене туристичке политике. 

Лаловац је истакао да се не размишља о линеарном смањењу плата јавних службеника, али је могуће да ће они који зарађују двоструко више од просека у Хрватској убудуће имати мања примања.

Од 250.000 људи који раде у јавном сектору, њих 20.000 има плате веће од 10.000 куна (1.300 евра), рекао је Лаловац и додао да они, поред тога, имају и друга примања.

За плате 250.000 запослених у јавном сектору трошимо 31 милијарду куна, а за 1,2 милиона пензионера 36 милијарди, па ћемо видети може ли нешто да се уради са највишим примањима, истакао је Лаловац.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара